Sandoros progimnazija | nuotolinis mokymas | Sandora.eu

Skubus pranešimas dėl viruso Covid-19, patvirtinto anglų kalbos mokytojai

Gerb. Tėveliai, informuojame, kad anglų kalbos mokytojai, kuri 2020 m. lapkričio 6 d. (penktadienį) pajuto pirmuosius simptomus, 2020 m. lapkričio 9 d. naktį diagnozuotas COVID-19 virusas.

Vadovaujantis teisės aktais, kontaktu su sergančiu laikomi visi kontaktai, kurie turėjo ilgesnį nei 15 min. kontaktą su sergančiu asmeniu tris dienas atgal nuo to momento, kai pajuto pirmuosius simptomus. Susirgusi mokytoja kontaktiniu būdu pamokas 2020 m. lapkričio 3-6 dienomis turėjo 2a, 2b, 3a, 3b ir 4a kl. (ne su visa klase, o tik su tuo mokinių pogrupiu, kurie lanko sergančios mokytojos pamokas.

Kuriems vaikams privaloma izoliacija, kiekviena šeima gaus informaciją asmeniškai el. dienyne TAMO, taip pat gaus informaciją iš klasės auklėtojos). Sužinoję apie mokytojai patvirtintą teigiamą COVID-19 testą, susisiekėme su Nacionalinio visuomenės sveikatos centro, Šiaulių visuomenės sveikatos biuro, Šiaulių miesto savivaldybės atstovais. Priimtas sprendimas – nuo 2020 m. lapkričio 10 d. (antradienio) nuotolinį mokymą skirti visiems 2a, 2b, 3a, 3b ir 4a kl. mokiniams, kontaktavusiems su mokytoja 2020 m. lapkričio 3-6 dienomis.

Kitiems šių klasių mokiniams, kurie tiesioginio kontakto su sergančia mokytoja neturėjo, rekomenduojama stebėti savo sveikatą, jiems ugdymas toliau vyks įprastu būdu kasdiene mokymosi forma. Jeigu yra galimybė, vaiką, neturėjusį tiesioginio kontakto, tačiau šiandien dalyvavusį ugdyme, labai rekomenduojame palikti saugiai mokytis namuose nuotoliniu būdu. Atkreiptinas dėmesys, kad pastebėjus bet kokius pasireiškusius simptomus, rekomenduojama izoliuotis namuose ir kreiptis konsultacijai į savo šeimos gydytoją. Informaciją apie blogai pasijutusį mokinį tėvai turėtų kiek įmanoma greičiau perduoti ir klasės, kurioje mokosi vaikas, vadovui.

Dažniausiai pasitaikantys simptomai: karščiavimas, kosulys, pasunkėjęs kvėpavimas, skonio ir kvapo netekimas. Inkubacinio periodo trukmė gali būti iki 14 dienų. Tėveliai, kurių vaikai privalo izoliuotis ir jiems paskirtas nuotolinis mokymas, gali kreiptis į šeimos gydytoją dėl nedarbingumo. Kai turėsime papildomos informacijos, papildysime.

2a, 2b, 3a, 3b ir 4a kl. mokinių, kuriems reikalingas mokyklos laikinai išduodamas nešiojamas arba planšetinis kompiuteris, tėveliai gali registruotis, kad būtų suteikta pagalba ugdymo procese dalyvauti nuotoliniu būdu.

Pagarbiai
Šiaulių „Sandoros“ progimnazijos direktorius Kęstutis (8 685 27 319)
Šiaulių „Sandoros“ progimnazijos direktoriaus pavaduotojas Mindaugas (8 648 47 483)
Šiaulių visuomenės sveikatos biuro visuomenės sveikatos specialistė Evelina (8 672 50 567)